Hoe koken een beetje gemakkelijker te maken

Geuren die uit de keuken komen kunnen vaak jeugdherinneringen oproepen aan grootmoeders beroemde appeltaart of het Thanksgiving diner. Het is belangrijk dat je vandaag blijvende herinneringen als deze voor je kleintjes creëert. De volgende kooktips zullen je helpen om die oude herinneringen te koesteren en tegelijk een paar nieuwe te koken voor de komende generaties.

Als je een grote maaltijd kookt, probeer dan je voorwerk de avond tevoren te doen. Dit bespaart je tijd als je de volgende dag dingen klaarmaakt voor je avondeten. Zorg dat alles gewassen, fijngehakt en klaar is. Je zult jezelf dankbaar zijn want er is minder stress de avond van de grote maaltijd.

Hoe een avocado pitten en schillen. Het pellen en ontpitten van een avocado kan nogal rommelig zijn, maar er is een eenvoudige manier. Gebruik een scherp mes en snijd in de lengte rond de hele avocado. Pak elke helft van de avocado vast en draai hem uit elkaar. Sla met je mes voorzichtig maar stevig op de bovenkant van de pit en draai eraan. De pit zal eruit glijden, nog steeds aan het mes vastzittend. Om de schil te verwijderen neem je gewoon een grote lepel en haal hem tussen de schil en het vruchtvlees. Geniet ervan!

Voeg bij het sauteren altijd olie toe aan de zijkant van de pan. Als je merkt dat je tijdens het koken meer olie in je pan nodig hebt, doe het dan nooit precies in het midden. Voeg het toe aan de zijkant van je pan. Op die manier zal het voldoende verhit zijn tegen de tijd dat het bij het voedsel komt.

Vochtig keukenpapier en een plastic zakje kunnen de levensduur van je greens verlengen. Als je je verse kruiden of verse greens met een vochtig papieren handdoekje omwikkelt en ze dan in een plastic zakje doet, blijven ze langer goed. Ze blijven gewoonlijk drie tot vier dagen langer vers als je dat doet.

Probeer de voedingsmiddelen te koken waar je talent voor hebt als je voor een speciale gebeurtenis kookt. Je moet nooit proberen nieuwe of extravagante recepten te koken die je nog niet geprobeerd hebt als je kookt voor iemand op wie je indruk wilt maken. Dit haalt de stress van het koken weg.

Het met meel bestrooien van de bakvorm wordt door veel recepten gevraagd. Het is nodig voor het bakken, maar laat een onaantrekkelijk wit laagje achter op de zijkant van de cake. Verander het recept een beetje en gebruik droge cakemix in plaats van bloem. Het onaantrekkelijke witte laagje op de zijkant van de cake zal verdwijnen.

Waterkoker

De waterkoker is niet alleen praktisch maar ook simpel in gebruik. Je vult de kan met water, zet deze op het onderstuk en wacht tot het kookt. Dit is natuurlijk handig als je thee zet maar ook ideaal als je water verwarmt om mee te koken of tomaten mee te vellen. Met een warmhoudfunctie houdt de waterkoker het water langer op temperatuur. Daarom is deze handige apparaat onmisbaar in de keuken. Het vinden van de beste waterkokers binnen jouw wensen en budget is heus niet zo moeilijk.

Een goede manier om extra saus te bewaren is ze in te vriezen met ijsblokjesbakjes. Op die manier hoef je de volgende keer dat je wat saus wilt alleen maar in een pan te sauteren. Niets om je zorgen over te maken, want de saus blijft goed, ook nadat hij in ijsblokjesbakjes gezeten heeft.

Je moet niet vergeten om gaatjes in een taartkorst te prikken voor je hem in de oven zet. Een zelfgemaakte taartkorst kan erg lekker zijn, maar als er geen kleine gaatjes met een vork in geprikt worden, zal de korst op sommige plaatsen gaan borrelen, wat het vullen met lekkere ingrediënten kan bemoeilijken.

Wil je een creatieve en efficiënte manier om je sauzen te bewaren, giet ze dan in ijsblokjesbakjes en laat ze bevriezen. Op die manier kun je kiezen hoeveel blokjes je nodig hebt om de juiste hoeveelheid van een bepaalde saus, diner of soep te maken, plus ze kunnen gemakkelijk weer opgewarmd worden.

Zoals in het begin van het artikel gezegd, kunnen keukengeuren vaak jeugdherinneringen oproepen. Het opnieuw creëren van die momenten uit het verleden is net zo belangrijk als het maken van nieuwe herinneringen voor de huidige generatie. Hopelijk heeft dit artikel je een paar leuke ideeën gegeven om je te helpen een paar van die oude herinneringen in blijvende nieuwe te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *